rijsoord banner

- Zwijndrecht, 24 Mei. Het weder blijft koud. Al komt het zonnetje nu en dan eens kijken, het brengt geen warmte aan en trekt het kille vocht in de lucht niet tot zich op. De aarde wordt daardoor ook niet genoegzaam verwarmd. Alles groeit wel, maar het is er dan ook een groeien naar. en ziet groen in de tuinen, maar het zwart van denn grond schemert er nog te veel doorheen. Bij de boonen zijn sinds eenigen tijd de staken gezet, maar zij hebben nog geen lust hiertegen op te klimmen. De aarbeziƫn beginnen langzamerhand te bloeien en volgen daarin de vrichtboomen, die rijk gebloeid hebben en veel beloven. Men kan niet zeggen, dat iets er slecht bij staat, maar alles wacht op warmte om eens flink op te schieten.
- Eindelijk is de halte hier aan de spoorwegbrug dan klaar. Twee houten gebouwtjes aan weerszijden van den spoorweg zijn verrezen voor de reizigers, die of in de richting Rotterdam of in de richting Dordrecht aankomen of vertrekken. Met de a.s. zomerdienstregeling zal de halte worden in gebruik gesteld. Voor velen zal zij een groot gerief zijn. Van eenige gerestelijkheid bij de opening verneemt men nog niets.

Nieuwsblad gewijd aan de belangen van De Hoeksche Waard, IJselmonde, Kralingen & Vlaardingen woensdag 25 mei 1887 (10e jg.) No. 979